Dag 3

Vandaag ga ik op pad. Ik doe vrijwilligerswerk voor het stadsarchief Delft. Mijn voormalige werkgever heeft het fotoarchief van 150 jaar geschonken aan de gemeente Delft en ik help, samen met 20 andere vrijwilligers om het archief te ontsluiten.

Ontbijt

Een hartig ontbijt deze keer. Hüttenkäse gemengd met augurk, tomaten en paprika. Daarnaast twee geroosterde bruine boterhammen waar de Hüttenkäse op wordt gedaan. Normaal zit er ook een plak ham in (in blokjes gesnede) maar die is nu weggelaten. Dit is een licht ontbijt van maar 248 kcal.



Hüttenkäse met geroosterd brood, een idee wat we in een grijs verleden hebben gehaald uit een kookboek van weight watchers en wat nu al lang op het menu staat. Zonder ham is de smaak wel iets vlakker, Misschien dat het toevoegen van wat extra zout kan helpen.

Lunch

Een broodtrommeltje en een bakje sla. Bijna klaar om mee te nemen naar het stadsarchief. Eén boterham was belegd met dezelfde kaas als gisteren op de andere zat vega kip kerrie salade van de Plus. De lunch was 390 kcal


De kip kerrie salade was erg lekker, wel een C als nutriscore, mogelijk door de hoge voedingswaarde en veel zout.

Diner 

Vandaag een "hollandse maaltijd" met een twist. Gekookte aardappels, gekookte bietjes maar in plaats van vlees een Vivera groenteburger, en jus gemaakt van Maggi Jus naturel vegetarisch. Het diner was 475 kcal.



De Vivera groenteburger eten we heel vaak. Lekker met een beetje tomatenketchup. De Maggi jus eet ik ook heel vaak omdat het weinig calorieën bevat en de smaak is prima, maar echte jus is net wat lekkerder.

Tussendoortjes

Een appel, wat Anta-flu snoepjes en een bakje Skyr.


Reacties